02/44 12 50000359 2 441250000359 2 44125001220 София, кв. Военна Рампа ул. "професор Иван Георгов 3"3 Professor Ivan Georgov Str., Complex Voenna Rampa, 1220 Sofia, Bulgaria Prof. Ivan Georgov Str. 3, Stad. Voenna Rampa, 1220 SF, BG
Изберете страница

 

Прахово боядисване

прахово боядисване

МАУС ПС е компанията, която предлага първокласно прахово боядисване. Производствените ни площи са снабдени с иновативна поточна линия за професионално прахово боядисване на стомана, поцинковани изделия, алуминий, като оборудването е произведено от световния гигант – немската Rippert Anlagentechnik GmbH.

Процесът по прахово боядисване има три фази – предварителна подготовка на детайлите, боядисване и накрая – изпичане. Притежаваме 12-степенна инсталация, предназначена за предварително обработване на детайлите – байцване, обезсмасляване и пасивация със специализираните химикали на HENKEL. Преминаването на обработваните артикули през тези цикли им осигурява истинска издръжливост – детайлите от стомана издържат тестове от 1000 часа под солена мъгла, а алуминиевите – 2000 часа.

Праховото боядисване е практичен и популярен метод за обработка и боядисване на метал. То действа предпазващо на детайлите – пази повърхността им от корозия, осигурява изключително равномерно покритие, дори при артикули със сложна повърхност или конфигурация. Резултатите са изненадващо добри – детайлите, които обработваме, са обновени, красиви, с матова или гланцирана повърхност. Можете да разчитате на нашите екипи и за професионално боядисване на джанти. Доверете се на опита ни и се възползвайте от тази напълно безвредна техника.

Какви са предимствата на нашето прахово боядисване?

Праховото боядисване се използва интензивно в най-големите промишлени сектори – машиностроене, производство на мебели, автомобилостроене, като с него се обработват артикули и детайли от алуминий, стомана и различни метали. В последните години то се ползва и при боядисване на профилни строителни елементи, при производството на декративни елементи и изделия, оградни съоръжения и други.

Праховото боядисване става все по-популярно, заради редица преимущества пред останалите техники. Може би най-същественото от тях е фактът, че технологията е екологично чиста, защото материалите, които се използват, не оказват негативно въздействие върху природата и околната среда.

Процесът е изключително кратък, той отнема не повече от 2 часа и продуктът е напълно готов за употреба съвсем скоро. Изключително добра антикорозионна защита на третираните продукти, устойчивост на надрасквания и удари, здравина – това са част от ефектите, заради които праховото боядисване е предпочитано. И да не забравим нещо доста съществено – то е и икономично.

При избора на доставчик за прахово боядисване, най-важното, което всеки клиент трябва да знае и да провери, е как детайлите са почистени от масло, грес, стружки и други боклуци преди самият процес на боядисване. Този процес на предварителна подготовка е в основата на добрата адхезия на боята към метала и превенция към бъдещи проблеми с корозия по вече боядисани детайли.

По отношение на качество и корозо устойчивост на боядисаните от Маус-ПС детайли, можем да кажем че сме лидер в България и региона, което се потвърждава и от получените международни сертификати Qualicoat и Qualisteelcoat.